Katonás napunk volt!

A  2.a osztály és néhány szülő - egyik apuka szervezésének köszönhetően - érdekes és izgalmas kiránduláson vett részt.

 

 

A várva várt  napot a Budaörsi úton, a Petőfi laktanyában kezdtük.
Megismerkedtünk a Magyar Honvédség sokszínű feladatrendszerével-a dandár fő tevékenységi területével.
Nagy tetszést váltottak ki a statikus és dinamikus bemutatók. A palotaőrök és koronaőrök felkészítését a gyerekek különösen nagy érdeklődéssel követték.  A feladatvégzésbe őket  is bevonták- nagy lelkesedéssel próbáltak megfelelni.
Láthattuk, hogy nem ajánlatos egy védett személy megtámadása - villámgyorsan reagáltak az esetleges veszélyre. Szabályos tűzharc alakult ki - szerencsére csak a bemutatás szintjén. A fiúk már döntésre jutottak a felnőttkori elképzelésüket illetően…
Az alaki kiképzések megtekintése után híradó és gépjármű technikai bemutató következett.
Természetesen a gyerekek amit csak lehetett kipróbáltak, használatba vettek. Itt aztán hasznosíthatták az informatikai tudásukat!

 


Ezt követően a Sándor palotába mentünk, ahol láttunk „igazi” őrségváltást is.  A gyerekek nem igazán értették, hogy lehet ennyi ideig szótlanul és mozdulatlanul állni!?
A programot parlamenti látogatással zártuk.

 


Megcsodáltuk a koronázási jelvényeket. Rövid séta után betekintettünk az ülésterembe is.  Nagyon sok érdekes történetet mesélt az idegenvezető - a gyerekek ámulattal hallgatták, s a hely szelleméhez méltóan viselkedtek, amiért dicséretet is kaptunk!

Egyik anyuka megfogalmazása szerint egész Gazdagrét tudta hol voltunk, mert a gyerekek a hazafelé vezető sétát menetelésre váltották.

Ezúton is köszönjük a minden apró részletre kiterjedő szervezést, a katonák munkáját, türelmét.
Úgy gondolom nekik köszönhetően sikeres lépést tettünk a honvédelmi nevelés területén. Mi már időben elkezdtük!
Igazi katonás rendben történt minden - példaértékűen, követendően!